Is airco verwarming goedkoper dan gas?

airco hangen

Airco verwarming vs. gasverwarming, wat is de beste optie voor uw portemonnee?

Het stookseizoen gaat weer bijna van start. Nu de temperaturen dalen, wordt het steeds aantrekkelijker om de verwarming aan te zetten, zodat het in huis lekker warm is. Als het op de verwarming van uw woning aankomt, heeft u verschillende opties om uit te kiezen. De traditionele gasverwarmingssystemen zijn al lange tijd populair, maar er is een groeiende interesse in alternatieven, zoals verwarming met behulp van een airconditioningsysteem. Nu is de vraag: is airco verwarming goedkoper dan gas? KH Installaties geeft een antwoord op deze belangrijke vraag, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor de verwarming van uw huis.

Wat kost gasverwarming?

Als u gebruik maakt van een gasverwarmingssysteem voor het verwarmen van uw woning, verbruik u aardgas. Hiervoor moet u een maandelijkse rekening betalen. De kosten variëren afhankelijk van de gasprijs en het verbruik. De afgelopen tijd zijn de gasprijzen enorm hard gestegen. Hierdoor wordt een woning verwarmen met aardgas steeds minder aantrekkelijk.

Airco verwarming als alternatief

Omdat de verwarming in de meeste woningen de grootste gasverbruiker is, gaan steeds meer mensen op zoek naar een goedkopere oplossing om hun woning te verwarmen. Wist u dat de meeste airco’s tegenwoordig standaard uitgevoerd zijn met een warmtepomp? Hierdoor kunnen airco’s een ruimte niet alleen uitstekend koelen, maar ook verwarmen. Airco’s werken op stroom. Stroom is aanzienlijk goedkoper dan gas. Alleen daarom is airco verwarming al goedkoper dan gas. Daarnaast zijn airco’s ook nog eens enorm energie-efficiënt als het op het verwarmen van woningen aankomt. Om te kijken hoe energie-efficiënt een airco is, kunt u de hoogte van de COP of SCOP waardes vergelijken. Hiervoor geldt dat hoe hoger de COP of SCOP waarde, hoe minder energie het verwarmen kost, dus des te goedkoper de airco verwarming is.

Vind een airco die bij u past

Wilt u uw woning voortaan verwarmen door middel van airco verwarming? En op deze manier kosten besparen? Bij KH Installaties helpen we u graag een airco te vinden die bij u past. We hechten veel waarde aan kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom werken we enkel met gerenommeerde merken die bekend staan om hun betrouwbaarheid en energie-efficiëntie. Bij ons bent u verzekerd van een duurzaam en hoogwaardig aircosysteem dat aan al uw verwachtingen voldoet. Daarbij luisteren we goed naar uw wensen en behoeften, zodat we u een op maat gemaakte oplossing kunnen bieden die perfect aansluit bij uw situatie.

Advies voor een juiste beslissing

Bij KH Installatie kunt u rekenen op persoonlijk advies. Wilt u weten wat het beste is voor u? Bel naar 085 902 59 07 of stuur een e-mail naar info@khinstallaties.nl. Wij helpen u graag direct te besparen op uw gasrekening dankzij een professionele airco installatie. Hierbij verzorgen we niet alleen de airco installatie, maar ook reparaties en onderhoud aan uw airconditioning. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Gerelateerde berichten

5 seizoensgebonden tips voor het gebruik van uw airco!

Airconditioning is geweldig! Het is een compleet klimaatbeheersingssysteem waarmee u het binnen het hele jaar door comfortabel houdt. Natuurlijk verbruikt...
16-07-24 Verder lezen
Airco kopen brielle

De verschillen tussen een single-split en multi-split airco

Vind een airco die bij u past Bent u op zoek naar een airco? Weet dan dat er verschillende modellen...
03-04-24 Verder lezen

Zo bepaal je welke soort airco je nodig hebt voor jouw ruimte

Stappenplan om te bepalen welke soort airco u nodig heeft voor uw ruimte Bent u op zoek naar een airco?...
05-03-24 Verder lezen
×