Je airco in topstaat: waarom routineonderhoud een must is

airco hangen

Het belang van routineonderhoud voor een goed werkende airco

Wie beschikt over een airco, kan er tijdens de hete zomermaanden voor zorgen dat het huis een oase van comfort blijft. Dankzij de koele lucht die uit de airco komt, zorgt u voor een aangenaam binnenklimaat. Hoe warm het buiten ook is! Maar om ervoor te zorgen dat uw airco in topstaat verkeert, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. KH Installaties vertelt u waarom routineonderhoud een must is voor een goed werkende airco.

Verleng de levensduur van uw airco!

Door uw airco regelmatig te onderhouden, kunt u mogelijke slecht functionerende en/of defecte onderdelen tijdig signaleren en laten vervangen. Ook kunt u eventuele lekkages op tijd opmerken. Hoe sneller deze kleine ongemakken verholpen worden, des te minder schade ze aan uw airco kunnen aanrichten. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw airco aanzienlijk! Het is aan te raden om minimaal 1 keer per jaar airco onderhoud uit te laten voeren. Ga dus snel uw onderhoud plannen en zorg ervoor dat uw airco in topstaat blijft!

Verbeterde luchtkwaliteit

Als u uw airco niet goed onderhoudt, kan na verloop van tijd bacteriegroei op de verdamper van de binnenunit ontstaan. Dit verspreidt onaangename geurtjes en kan in extreme gevallen zelfs allergische reacties veroorzaken bij personen die zich in die bewuste ruimte verbinden. Het is dus van groot belang dat u uw airco regelmatig laat nakijken. Hierdoor wordt de lucht die u inademt frisser en gezonder.

Bespaar op de energiekosten

Wist u dat een slecht onderhouden airco meer energie verbruikt om dezelfde prestaties te leveren dan een goed onderhouden airco? Dit betekent dat uw energierekening hoger zal zijn wanneer u uw airco niet met regelmaat onderhoudt. Dat is natuurlijk niet nodig. Door uw airco 1 keer per jaar te laten controleren en onderhouden, blijft uw airco optimaal presteren. Schone filters en goed gesmeerde onderdelen zorgen voor een efficiëntere werking, wat resulteert in een snellere koeling en een constante temperatuur. Dit betekent niet alleen meer comfort, maar ook lagere energiekosten, aangezien een efficiënt systeem minder energie verbruikt.

Voor routineonderhoud aan uw airco naar KH Installaties

Is het de hoogste tijd dat uw airco nagekeken wordt? Maak een afspraak met KH Installaties voor een professionele onderhoudsbeurt. Bel naar 085 902 59 07 of stuur een e-mail naar info@khinstallaties.nl. Wij zorgen ervoor dat uw airco in topstaat blijft!

Gerelateerde berichten

Airco kopen brielle

De verschillen tussen een single-split en multi-split airco

Vind een airco die bij u past Bent u op zoek naar een airco? Weet dan dat er verschillende modellen...
03-04-24 Verder lezen

Zo bepaal je welke soort airco je nodig hebt voor jouw ruimte

Stappenplan om te bepalen welke soort airco u nodig heeft voor uw ruimte Bent u op zoek naar een airco?...
05-03-24 Verder lezen

Wat is een split airco?

Wat is een split airco? Een split airco is een airconditioning systeem met een buitenunit en één of meerdere binnenunits...
12-12-23 Verder lezen
×