Waar moet je op letten bij de aanschaf van een airco?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een airco?

Als de zomerhitte (weer) zijn intrede doet, is het kunnen aanzetten van een airconditioner in huis echt een verademing. Maar voordat u overgaat tot de aanschaf van een airco, zijn er enkele belangrijke overwegingen die u in gedachten moet houden. Bij KH Installaties begrijpen we dat het maken van de juiste keuze essentieel is voor zowel comfort als efficiëntie. Daarom vertellen we u in dit blog over de belangrijkste punten waarop u op moet letten bij de aanschaf van een airco.

Type airco

Er zijn verschillende soorten airconditioners beschikbaar, waaronder raammodellen, split-systemen en draagbare of mobiele airco’s. Het type airco dat u het beste kunt kiezen, hangt af van de grootte van de ruimte en uw specifieke wensen. Split-airco systemen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het koelen van meerdere kamers, terwijl de raammodellen beter geschikt zijn voor kleinere ruimtes in huis.

Koelcapaciteit

De koelcapaciteit van een airco wordt gemeten in BTU (British Thermal Units) per uur. Zorg er dus voor dat u een model kiest met voldoende capaciteit om de beoogde ruimte efficiënt te kunnen koelen. Een te kleine airco raakt waarschijnlijk snel overbelast, terwijl een te grote airco-unit onnodig veel energie verbruikt.

Verbruik van de airco

En als we het toch over het verbruik van de airco hebben: let op het energielabel van de airconditioning. Kies bij voorkeur een model met een zo groen mogelijk energielabel. Zo bespaart u niet alleen geld op uw energierekening, maar deze airco is ook veel milieuvriendelijker.

Installatiekosten

Houd ook rekening met de kosten voor installatie, inclusief eventuele aanpassingen aan uw elektrische systeem. Het is altijd verstandig om voor de installatie een professional in te schakelen, zodat u zeker weet dat alles correct wordt geïnstalleerd. KH Installatie verzorgt de plaatsing van de airco graag voor u.

Onderhoudseisen

Airconditioners vereisen regelmatig onderhoud om optimaal te blijven presteren. Houd dus ook rekening met de onderhoudsvereisten en de onderhoudskosten bij de aanschaf van de airco. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw systeem. Wij kunnen u daarover uitvoerig adviseren.

Luchtkwaliteit

Sommige modellen airco’s hebben geavanceerde luchtfilters die de luchtkwaliteit in uw woning kunnen verbeteren door allergenen en stofdeeltjes uit de lucht te verwijderen. Dit is vooral belangrijk als u last hebt van allergieën.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de airco is belangrijk, vooral als u de unit in een slaapkamer plaatst. Kies voor een stille airconditioner om uw nachtrust niet te laten verstoren.

Advies over de aanschaf van een airco

Bij KH Installaties staan we klaar om u te helpen bij de keuze en installatie van de juiste airconditioner. Neem contact met ons op voor advies op maat en geniet van een koel en comfortabel binnenklimaat tijdens de warme zomermaanden. Bel naar 085 902 59 07 of stuur een e-mail naar info@khinstallaties.nl.

Gerelateerde berichten

5 seizoensgebonden tips voor het gebruik van uw airco!

Airconditioning is geweldig! Het is een compleet klimaatbeheersingssysteem waarmee u het binnen het hele jaar door comfortabel houdt. Natuurlijk verbruikt...
16-07-24 Verder lezen
Airco kopen brielle

De verschillen tussen een single-split en multi-split airco

Vind een airco die bij u past Bent u op zoek naar een airco? Weet dan dat er verschillende modellen...
03-04-24 Verder lezen

Zo bepaal je welke soort airco je nodig hebt voor jouw ruimte

Stappenplan om te bepalen welke soort airco u nodig heeft voor uw ruimte Bent u op zoek naar een airco?...
05-03-24 Verder lezen
×