Wat is een split airco?

Wat is een split airco?

Een split airco is een airconditioning systeem met een buitenunit en één of meerdere binnenunits om ruimtes mee te koelen of verwarmen. In dit artikel van KH Installaties leest u hoe een split airco werkt en wat de voordelen zijn.

Hoe werkt een split airco?

Bij een split airco heeft u zoals gezegd een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Deze zijn verbonden door leidingen waar koelvloeistof doorheen loopt. De werking van een split airco heeft veel weg van die van een ijskast. Wanneer u het binnen koeler wilt hebben, laat u de split airco via de binnenunit warmte aan een ruimte onttrekken en deze via de leidingen en de buitenunit afgeven aan de buitenlucht. Wanneer u juist wilt verwarmen, werkt dit systeem precies andersom.

Meest effectieve manier om uw huis te koelen

Wanneer u voor een split airco kiest, kiest u voor de meest krachtige en effectieve manier van koelen. Het is de enige manier om uw woning van binnen comfortabel te houden als het buiten warm is. Een split airco beschikt in tegenstelling tot een mobiele airco (een airco met een slang naar buiten) over voldoende koelvermogen om een ruimte met meer dan een paar graden te koelen. Ook kunt u ramen en deuren gesloten houden, omdat er geen slang naar buiten hoeft. Dit is vanzelfsprekend veel energiezuiniger. Ook de mogelijkheid om verschillende ruimtes onafhankelijk van elkaar te kunnen koelen of verwarmen is een groot voordeel.

Compleet klimaatbeheersingssysteem

Zoals gezegd kan een split airco koelen en verwarmen. Maar het is ook mogelijk om er de lucht mee te ontvochtigen. Een te hoge luchtvochtigheid voelt namelijk niet comfortabel en maakt het voor ons lichaam lastig om af te koelen. Met dit type airco kun je ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau van tussen de 40-60% blijft. Met andere woorden: met een split airco haalt u een compleet klimaatbeheersingssysteem in huis, waarmee u het zowel in de zomer als in de winter comfortabel maakt in huis. Het is een kwestie van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid aangeven op het bedieningspaneel en het apparaat zorgt voor de rest.

Thuis een split airco laten plaatsen

Wilt u meer weten over de split airco? Of een vrijblijvende offerte ontvangen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Dan komen wij bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken, zodat wij u goed kunnen adviseren. Bel naar 085 902 59 07 of stuur een e-mail naar info@khinstallaties.nl.

Gerelateerde berichten

Airco kopen brielle

De verschillen tussen een single-split en multi-split airco

Vind een airco die bij u past Bent u op zoek naar een airco? Weet dan dat er verschillende modellen...
03-04-24 Verder lezen

Zo bepaal je welke soort airco je nodig hebt voor jouw ruimte

Stappenplan om te bepalen welke soort airco u nodig heeft voor uw ruimte Bent u op zoek naar een airco?...
05-03-24 Verder lezen
airco hangen

Je airco in topstaat: waarom routineonderhoud een must is

Het belang van routineonderhoud voor een goed werkende airco Wie beschikt over een airco, kan er tijdens de hete zomermaanden...
01-02-24 Verder lezen
×